Protestantse Gemeente 'De Morgenster' te Vinkeveen en Waverveen

woensdag 22 februari 2023

Rondje door de Ronde Venen

Datum: 
 woensdag 22 februari 2023
Tijdstip: 
 19.30
Locatie: 
 Ontmoetingscentrum

Een audiovisuele show, op muziek, met een selectie van gemeentelijke- en rijksmonumenten (gebouwd erfgoed), buitenkunst, gedenktekens, bijzondere banken en het landschap.
In een korte introductie wordt uitgelegd hoe het landschap zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft waardoor er een binnen- en een buitenring ontstaan is. Aan bod komt de gammele grond waardoor torens omvielen en een dijk verschoof. Wist u dat  de vrouw van de Veensteker (beeld Kloosterplein Vinkeveen) als turftrapster is uitgebeeld in Amstelveen. Verder ziet u uniek (voor Nederland) kerkraam & kerkzilver, details van eeuwen oude luidklokken en het werk van gerenommeerde kunstenaars.
Er komt een antwoord op vragen als:
‘Waarom het doopbekken aan de kansel? ‘Wat is engelenvenster?’ ‘Hoe zag het gestolen beeld eruit bij de Jozefschool in Vinkeveen?‘ Wat had de spekpater met Mijdrecht?’ ‘Hoe oud is de haan op de toren van Wilnis?’.
Dit programma met objecten in onze omgeving waarvan u als Rondevener er tenminste 50 
gezien moet hebben voor uw 80ste (of daarna)  .
Deze AV-show is het resultaat van jarenlang fotowerk voor de gemeente en andere opdrachtgevers of gewoon uit liefhebberij.

terug
 


Klassiek in de Ronde Venen programma
Klassiek in de Ronde Venen programma 24-25
Kerkdiensten
Onze kerkdiensten staan ook open voor gasten. De kerkdiensten beginnen op zondagmorgen om 9.30 uur. De kerkdienst wordt opgenomen en is terug te zien. Klik op de button hieronder voor de opname.
Ook oudere kerkdiensten kunt u hier terugzien.


 
Help!
IKO activiteiten
meer
Ontmoetingscentrum
Wilt u gebruik maken van ons Ontmoetingscentrum?
lees verder.....
Privacystatement Morgenster
Privacystatement Morgenster